TIPAR

Tipar Offset


 • cărţi de vizită
 • coale cu antet
 • mape de prezentare
 • pliante
 • fluturaşi
 • broşuri
 • cataloage
 • etc.

Tipar Digital


 • cărţi de vizită
 • coale cu antet
 • mape de prezentare
 • pliante
 • fluturaşi
 • broşuri
 • cataloage
 • etc.

PRINT INDOOR/OUTDOOR

Print indoor pe următoarele materiale:


 • hârtie
 • autocolant
 • polipropilena
 • panza canvas
 • backlit film
 • banner film
 • poliplan

Print outdoor pe următoarele materiale:


 • hârtie Blueback
 • frontlit Flex
 • backlit Flex
 • blackBack
 • mesh
 • steag
 • one Way Vision
 • pelicule adezive sau autocolante

Informatii utile

Tipar Offset

print-offset

Tiparul offset utilizează sistemul CMYK, prelucrarea celor patru culori de bază necesare procesării imaginii în tipar făcându-se pe baza principiului rasterizării (halftoning). Astfel, suprafaţa hârtiei este acoperită parţial de cercuri în cele patru culori de bază, acestea fiind suficient de mici şi dese încât ochiul va media efectele suprafeţei albe şi a celei acoperite de cercuri, creând o imagine unitară.

Este bine de ştiut că din punct de vedere al cromaticii, imaginile sunt direct influenţate de caracteristicile tipului de suport (grad de alb, suprafaţă lucioasă, mată sau metalizată, etc). Cu cât un suport este mai absorbant, cu atât scade contrastul şi luminozitatea imaginii tipărite. Tiparul este influenţat şi de culoarea hârtiei sau cartonului folosit.

Tipar Digital

print-digital

Print digital sau tipar digital reprezinta procedeul prin care o imagine provenita dintr-un fisier digital este tiparita direct pe suprafata hartiei fara a fi nevoie de film sau matrita. Se poate executa orice print de la carti de vizita la mape de prezentare la o calitate ridicata (400 dpi).

In cazul printului digital de mari dimesiuni imprimarea se face cu cerneala pe baza de solvent, rezistenta la UV si apa, ceea ce face ca utilizarea produsului finit in exterior sa nu necesite protectie suplimentara

Hârtie pentru indoor print

hartie-indoor

Hârtie simplă – nu posedă o suprafaţă specială şi se foloseşte pentru imprimarea cu cerneală pe bază de pigmenţi sau solvenţi. Domeniul de utilizare - imprimare alb-negru sau coloră a schiţelor (nu se utilizează pe piaţa publicitară).

Hârtie cu suprafaţă mată – posedă o suprafaţă specială pentru imprimarea cu jet. Aceste hârtii se împart în două grupe, după domeniul de utilizare: pentru imprimare coloră pe suprafaţă mată şi pentru imprimare cu calitate foto.

Din toate tipurile de hârtii, hârtia cu suprafaţă mată corespunde cel mai bine pentru o grafică full color.

Hârtie foto - La utilizarea hârtiei foto se atinge calitatea foto a printului. După structură această hârtie diferă de hârtia obişnuită prin suprafaţa sintetică stratificată, care exclude total absorbţia cernelei. Cerneala rămâne pe suprafaţa materialului, ceea ce garantează o redare exactă a culorilor. Astfel se obţine calitatea foto.

Hârtie adezivă (autocolant) - este un material melat, o fată a caruia are o suprafaţă specială pentru imprimarea cu jet, iar cealaltă faţă este acoperită cu un strat de adeziv, ce asigură o fizare bună pe plastic, carton, şi suprafeţe microporoase. Hârtia adezivă convine pentru printarea imaginilor in format mare, pentru o decorarea de scurtă durată a interiorului încăperilor.

Hârtia poster Tyvek -  reprezintă un material poster universal, destinat pentru indoor şi pentru outdoor. Ea este o alternativă economică pentru materialele poster din vinil şi polietilenă. Hârtia Tyvek este armată cu fibre de poliefin.

Backlit Flex

Este un material PVC mat, utilizat în aplicaţiile cu iluminare din spate:
- Este un material durabil şi rezistent la apă şi la UV;
- Are un gramaj ridicat, între 400 - 700 g/mp;
- Are un grad de transluciditate între 25% - 37%;
- Calitatea printului este excepţională;

Mesh

mesh

Poliplan PVC de culoare albă, cu perforaţii, cu o rezistenţă sporită la factorii de mediu, cu perforaţii mici şi constante, ceea ce face ca imaginile aşezate în locaţiile destinate să aibă un grad redus de transparenţă.

Se utilizează în special la Billboards, display-ere de mici sau mari dimensiuni, decorari clădiri şi faţade. Poate fi folosită pentru decorări în teatru şi în studiouri, decorarea standurilor mobile şi vitrinelor.

Se caracterizează printr-o rezistenta mare la razele ultraviolete, Face parte din grupa materialelor ce ard greu. Fixarea plasei se poate efectua pe perimetru sau în partea superioară şi inferioară a plasei şi nu necesita sisteme speciale de montare. Meshul nu se umfla deoarece are textura sale. In acest fel, este exclusă posibilitatea de murdărire a geamurilor şi pericolului de rupere din cauza rafalelor de vânt.

Pe lângă funcţia decorativă, plasa de vinil protejează străzile de praf la efectuarea lucrărilor de construcţie sau de reparaţie la şantiere, iar curăţarea plasei se face fără mari dificultăţi.

Pânza, canvas

panza-vanvas 

Este un material dens cu o factură speciala a suprafeţei ce seamănă cu pânzele destinate picturii şi se produce cu două tipuri de suprafeţe: matt şi glossy.

Este destinată pentru imprimarea cu calitate înaltă a tablourilor foto, grafică pentru design şi artistică, este un material ideal pentru reproducerea tablourilor cu o calitate cât mai aproape de original. Variaţia umedităţii relative nu acţionează asupra următoarelor proprietăţielor a pânzei: calitatea imaginii aplicate şi timpul de uscare a cernelei la suprafaţa pânzei. Greutatea mare reduce la zero răsucirea materialului la margini, acest fapt simplifică considerabil lucrul cu el. Asemănător cu pânza "clasică" pentru pictură, acest material poate fi întins pe ramă fără ca să aibă loc vre-o deformare careva sau rupere a suprafeţei vinilice în locurile de fixare. Însă în comparaţie cu panza pentru pictură, această pânză poate fi supusă diferitelor tipuri de prelucrări

Backlit Film

backlit-film

Este un material semitransparent din poliester, cu suprafaţă glossy sau cu suprafaţă translucentă de culoare albă, matt pentru imprimare cu jet. Pe această peliculă se pot imprima imagini de calitate înaltă, cu o rezoluţie mare. Are o putere mare de redare a culorilor vii şi naturale la iluminare din interior a ei dar şi fără această iluminare.

În încăperi pelicula BackLit cu suprafaţă standardă poate fi folosită fără prelucrare suplimentară.

Reverse BackLit  este destinat pentru imprimarea "în oglindă". Imaginea "în oglindă" se printează pe suprafeţa mattă, iar cealalată suprafaţă, care este glossy, se priveşte imaginea. Imprimarea se face "în oglindă" pe partea mattă a BackLit-ului din următoarele considerente: în acest mod se protejează imaginea.

Peliculele semitransparente –  - sunt materiale foarte populare în utilizarea pentru light box-uri. Pot fi laminate la cald sau la rece.

Hârtia Blueback 

hartie-blueback

este o hârtie rezistentă opaca cu suprafaţa de printare alba. Baza acestei hârtii (blueback) este albastră, ceea ce permite aplicarea printului prin încleiere pe suporturi negre sau pestriţate - fără ca culorile să fie modificate. Posedă o rezistenţă înaltă la rupere, curbare, la variaţiile de temperatura şi a umidităţii relative. Toate aceste proprietăţi permit utilizarea materialului pentru indoor şi pentru outdoor.

 Hârtia Blueback se foloseşte în special la panotaj stradal.

- Printul este rezistent la apă şi la razele UV.

- Partea din spate a materialului este albastră.

- Se lipeşte pe panou cu aracet fără a se deteriora.

Frontlit Flex

frontlit-flex

Este un banner obişnuit de culoare albă cu transparenţa de până la 10% şi densitatea de 330-550 gr/m2. Se utilizează pe construcţiile publicitare cu iluminare frontală (de unde şi provine denumirea). Se printează numai pe o faţă.

Materialul se caracterizează printr-o rezistenţă înaltă la rupere. Plasticitatea bannerului permite de fi folosit nu numai ca poster outdoor suspendat dar şi ca decoraţie pentru expoziţii, terenurilor sportive. Proprietăţile suprafeţei asigură o rezistenţă foarte bună la condiţiile de utilizare outdoor.

Se deosebeşte printr-o suprafaţă glossy.

Steag

panza-vanvas

Steagul este o pânză 100% din poliester. Pe acest material se obţin imagini de o calitate deosebită, este recomandată imprimarea cu cerneluri pe bază de solvenţi şi UV.

Recomandare: Steaguri, semne de interior, decorare de magazine, cortine, draperii, etc.

Una din nenumăratele avantaje ale materialelor textile o reprezintă aceea că ele sunt create special pentru imprimarea cu jet. Acest factor permite producătorilor de reclama de a evita un şir de dificultăţi. După cum se ştie, textilul, datorită hidroscopiei sale absoarbe cerneala, de aceea obţinerea unei imagini cu culori vii şi nuanţe aprinse este practic imposibil. Cu cât mai repede se usucă cerneala, cu atât mai clară devine imaginea, din această cauză, pentru imprimare pe textil se utilizează cerneală pe bază de solvent, şi nu pe bază de apă. Al doilea factor important, ce influenţează îmbunătăţirea calităţii imaginii - suprafaţa specială cu care este acoperit materialul, datorită acestei suprafeţe rezultatul imprimării poate satisface cele mai stricte cerinţe.

 

One Way Vision

one-way-vision

Folie PVC specială pentru geamuri, cu perforaţii, cu grosimea de 140 microni şi suport de hârtie siliconată cu greutatea de 135g/mp. Adezivul este poliacrilic pe bază de solvent, transparent, removabil. Folia este albă-lucioasă la suprafaţă şi neagră pe partea cu adezivul. Raportul dintre suprafaţa printabilă şi suprafaţa totală este de 50%.

Se recomandă Imprimarea cu cerneală pe bază de solvent, eco solvent sau UV pentru aplicarea pe suprafeţe transparente: geamuri de autovehicule, geamuri de clădiri sau oriunde se doreşte o decorare şi se cere o bună vizibilitate din interior spre exterior.

Acasă Publicitate Productie publicitara